Krem z żyworódki
Zerwałam kilka dolnych liści z mojej 2-letniej roślinki. Nie należy używać metalowych przedmiotów (nożyczek, noża) do obcinania liści, zaleca się ich obrywanie. Następnie te same liście schowałam do lodówki na 7 dni i dopiero po tym czasie zabrałam się do pozyskania soku.
Przy użyciu blendera zmiksowałam liście.
Przecedziłam przez sitko to co powstało po blendowaniu, aby oddzielić sok.
Sok dodałam do gotowej bazy kremowej i dobrze zmieszałam.
Powstał krem o zapachu przypominającym skoszoną trawę lub kiwi w pięknym pistacjowych kolorze.
Ingredients
Directions
Zerwałam kilka dolnych liści z mojej 2-letniej roślinki. Nie należy używać metalowych przedmiotów (nożyczek, noża) do obcinania liści, zaleca się ich obrywanie. Następnie te same liście schowałam do lodówki na 7 dni i dopiero po tym czasie zabrałam się do pozyskania soku.
Przy użyciu blendera zmiksowałam liście.
Przecedziłam przez sitko to co powstało po blendowaniu, aby oddzielić sok.
Sok dodałam do gotowej bazy kremowej i dobrze zmieszałam.
Powstał krem o zapachu przypominającym skoszoną trawę lub kiwi w pięknym pistacjowych kolorze.