Przepis na pomadki ochronna

Będziesz potrzebować
 1 bagietka szklana lub coś do mieszania
 1 zlewka 50 ml lub mała miseczka
 1 garnek do wykonania kąpieli wodnej
 1 papierowy ręcznik
Składniki
 9 g wosk pszczeli
 12 g masło z awokado lub inne np. shea
 15 ml olej malinowy
1

Przed przystąpieniem do wykonania warto przeczytać instrukcję, skompletować składniki i przygotować zlewkę, bagietkę, garnek i zagotować wodę. Do garnka wlej wodę z czajnika i włącz kuchenkę, wtedy składniki szybciej się podgrzeją.

2

Do zlewki lub innego naczynia, wsyp i wlej składniki, z których powstanie balsam - wosk pszczeli w płatkach, masło z awokado i olej malinowy.

3

Zlewkę umieść w kąpieli wodnej. Żeby zlewka podczas gotowania nie obijała się o dno, można umieścić pod nią listek papierowego ręcznika. Początkowo mikstura jest bardzo mętna, w trakcie rozpuszczania i mieszania staje się klarowna.

4

Mieszanka jest gotowa kiedy wszystkie składniki całkowicie się rozpuszczą i zamienią w złoty całkowicie klarowny płyn. Wtedy należy przelać je do opakowań. Najlepiej wlewać balsam jednym strumieniem do wypełnienia pomadki, ponieważ w przeciwnym razie może popękać podczas używania. U mnie po wypełnieniu sztyftów zostało jeszcze tyle balsamu, że przelałam go w opakowanie po jakiejś próbce, które wcześniej umyłam i zdezynfekowałam.

Ingredients

Będziesz potrzebować
 1 bagietka szklana lub coś do mieszania
 1 zlewka 50 ml lub mała miseczka
 1 garnek do wykonania kąpieli wodnej
 1 papierowy ręcznik
Składniki
 9 g wosk pszczeli
 12 g masło z awokado lub inne np. shea
 15 ml olej malinowy

Directions

1

Przed przystąpieniem do wykonania warto przeczytać instrukcję, skompletować składniki i przygotować zlewkę, bagietkę, garnek i zagotować wodę. Do garnka wlej wodę z czajnika i włącz kuchenkę, wtedy składniki szybciej się podgrzeją.

2

Do zlewki lub innego naczynia, wsyp i wlej składniki, z których powstanie balsam - wosk pszczeli w płatkach, masło z awokado i olej malinowy.

3

Zlewkę umieść w kąpieli wodnej. Żeby zlewka podczas gotowania nie obijała się o dno, można umieścić pod nią listek papierowego ręcznika. Początkowo mikstura jest bardzo mętna, w trakcie rozpuszczania i mieszania staje się klarowna.

4

Mieszanka jest gotowa kiedy wszystkie składniki całkowicie się rozpuszczą i zamienią w złoty całkowicie klarowny płyn. Wtedy należy przelać je do opakowań. Najlepiej wlewać balsam jednym strumieniem do wypełnienia pomadki, ponieważ w przeciwnym razie może popękać podczas używania. U mnie po wypełnieniu sztyftów zostało jeszcze tyle balsamu, że przelałam go w opakowanie po jakiejś próbce, które wcześniej umyłam i zdezynfekowałam.

Przepis na pomadki ochronna

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: